Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2012 04:28 - Изящно
Автор: iliada3 Категория: Хоби   
Прочетен: 918 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image image
01 Март 2012
imageИлиана Димитрова -
с поредна изложба
Илиана Димитрова не е професионален художник. Тя е юрист по професия. Често такава констатация кара някои хора да приемат с известна доза съмнение творбите на подобен тип художници. В случая можем само да кажем, че този начин да се оценява едно творчество е порочен. Защото вдъхновението и моженето не изисква непременно да си завършил академии. Има хора, които са ги завършили, но не могат да ни впечатлят с нищо.
А Илиана Димитрова, която всеки ден е на един доста натоварващ с негативизъм фронт, какъвто е адвокатския, опровергава чрез своето “хоби” – рисуването, твърденията за това кое е професионално и кое не.
Изкуството на адвокат Илияна Димитрова е изключително впечатляващо. Защото е заложено в нея от природата, а това, че професията в живота се е оказала друга, е без значение за онова, което искаш да кажеш на хората чрез своя вътрешен дух. Илиана го изразява чрез цветовете. Обикнала ги е още в детството си, приемайки закърмянето с изкуство от своите родители, и особено от баща си, който също е адвокат и художник. И така продължава и до сега. Не се разделя с тях, а напротив, продължава да търси всичките им нюанси, да ги съчетава по необичаен начин, чрез тях да изразява своя вътрешен свят, чрез тях да облагородява не само себе си, а и своите почитатели. Защото рисуването е дарба от Бога, която не всеки притежава. А когато я имаш, е престъпление да не я реализираш.
За Илиана Димитрова ще кажем, че тя има вече зад себе си доста участия и самостоятелни изложби. От 2009 година е и член на Групата на плевенските художници. Тя е правила свои изложби при пребиваването си в Алжир и Тунис. Първата самостоятелна изложба е през 1989 година в Посолството на България в Алжир. През 1991 и 1992 година, в Тунис, Илиана реди две самостоятелни изложби в частни галерии. През 1993 година се завръща в България и остава вярна на рисуването. Участва в общи изложби на юристите в Плевен, организирани от Съюза на юристите в България. Експозициите по традиция се подреждаха в Съдебната палата. Самостоятелните й  изложби в Общинската изложбена зала “Христо Бояджиев” винаги са предизвиквали изключителна емоция и впечатление. Цветя, пейзажи - едно преклонения пред красотата на природните неща, и в същото време едно по-задълбочено търсене, поглеждане навътре в себе си чрез абстрактните послания, които провокират фантазията и асоциативността ни.
В сегашната си самостоятелна изложба тя отново е останала вярна на себе си, на любовта към цветните фантазии, на изкуството.
Ани ИГНАТОВА
 
Весник Плевенски вести



Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iliada3
Категория: Хоби
Прочетен: 700831
Постинги: 483
Коментари: 1933
Гласове: 13943
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930